Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arbitrul pensiilor a lansat spre dezbatere publica norma privind administrarea speciala

Arbitrul pensiilor a lansat spre dezbatere publica norma privind administrarea speciala
Arbitrul pensiilor private a lansat spre dezbatere publica, proiectul normei privind administrarea speciala a fondurilor de pensii facultative, care reglementeaza, printre altele, situatia unui fond in cazul retragerii autorizatiei de administrare a companiei care il gestioneaza. Actul normativ reglementeaza situatia fondului de pensii in cazul retragerii autorizatiei de administrare a administratorului sau a fondului de pensii facultative (pilon III), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP ).


Norma mai prevede procedura si criteriile de selectare a administratorului special, precum si atributiile administratorului special, se arata in comunicat.

 

Administrarea speciala este o masura cu caracter temporar care nu poate depasi 12 luni, calculate de la data comunicarii deciziei de desemnare sau de selectare a administratorului special.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1243 ori