ANAF propune introducerea impozitului pe venitul microintreprinderilor

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 14:41
2491 citiri
ANAF propune introducerea impozitului pe venitul microintreprinderilor

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un proiect de act normativ prin care se propune introducerea in vectorul fiscal a impozitului pe venitul microintreprinderilor, au anuntat vineri reprezentantii institutiei, precizeaza NewsIn.

Totodata, prin proiectul de ordin se propune si modificarea corespunzatoare a formularului 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar - fiscale, a fost introdus in Codul fiscal Titlul IV1 "Impozitul pe veniturile microintreprinderilor".

Potrivit acestei reglementari, persoanele juridice romane care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute la art.112 din Codul fiscal pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

De asemenea, art.112 alin.(1) din Codul fiscal stabileste ca persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit comunica organelor fiscale teritoriale optiunea pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, prin depunerea unei declaratii de mentiuni pentru persoanele juridice, asociatiile familiale si asociatiile fara personalitate juridica, pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului pentru care se plateste impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

ANAF mai precizeaza ca in registrul contribuabililor se inscriu si categoriile de obligatii fiscale de declarare, cu caracter permanent, denumite vector fiscal.

"Avand in vedere reglementarile legale mentionate, este necesara actualizarea categoriilor de obligatii fiscale de declarare inscrise in vectorul fiscal, prin introducerea impozitului pe veniturile microintreprinderilor", se precizeaza in comunicatul ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#microintreprinderi, #impozit, #anaf , #Administrator