ANAF: Declaratia unica va putea fi depusa si la Casele de sanatate si de pensii

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 14:30
1827 citiri
ANAF: Declaratia unica va putea fi depusa si la Casele de sanatate si de pensii

ANAF prelungeste programul la ghiseele agentiei si permite depunerea declaratiei unice si la Casele de pensii si sanatate, incercand astfel sa evite aglomeratia la ghisee, au declarat miercuri reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, citati de NewsIn. 

"Astazi (miercuri, n.r.) o sa ajunga in Guvern hotararea cu tot ceea ce inseamna reglementari in acreditarea oficiilor.

Daca vorbim de protocol este o chestiune simpla, treaba mai complexa este aceea de a instrui persoanele.

Din data de 7 nu este obligatoriu sa functioneze, pentru ca pana atunci se poate depune la ghiseele ANAF.

Noi i-am luat in calcul pe ceilalti numai in cazul in care exista o aglomerare a ghiseelor noastre.

In doua saptamani vor deveni functionale. Noi avem nevoie de sprijinul acestora in perioada 20-24", a explicat vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea Vatasoiu.

De asemenea, ANAF a luat hotararea ca pentru ultimele zile de depunere sa se prelungeasca programul de la ghisee.

"Avind in vedere faptul ca luna februarie se termina intr-o zi de luni, iar vineri este ultima zi de depunere, am hotarat ca in data de 24 si 25 toate ghiseele sa lucreze in doua schimburi, aceasta insemnand ca o sa avem un program de de la ora 8:00 pana la 14:00 si de la 14:00 la 20:00, pentru ca procesul sa se desfasoare in cele mai bune conditii pentru contribuabili", a spus Vatasoiu.

Oficialii ANAF fac apel la contribuabili sa nu lase depunerea fiselor fiscale pentru ultimele zile, intrucat exista pericolul formarii unor cozi.

"Timpul de depunere efectiv este de 3 minute, se primeste suportul de hartie si CD-ul. Haideti sa nu lasam depunerea in ultima zi pentru a nu fi probleme cu cozile asa cum am vazut", a spus Vatasoiu.

Potrivit datelor ANAF, pana in prezent si-au depus declaratiile fiscale prin metoda depunerii online peste 72.000 de agenti economici, utilizand aproximativ 17.000 de certificate digitale autorizate. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#declaratia unica, # program ghisee anaf, # agentia nationala de administrare fiscala, # casa de pensii si sanatate , #Administrator