PHARE - APAPS beneficiaza de consultanta pentru realizarea Auditurilor de Mediu

Joi, 04 Iulie 2002, ora 00:00
1361 citiri

Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) a semnat
2 contracte cu firmele de consultanta Dames & Moore si WS Atkins International pentru realizarea unor audituri de mediu
la unele Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) a semnat
2 contracte cu firmele de consultanta Dames & Moore si WS Atkins International pentru realizarea unor audituri de mediu
la unele societati aflate in portofoliul institutiei care urmeaza sa fie scoase la privatizare.

Finantarea este asigurata prin programul PHARE RO 9906.03, in cadrul componentei denumite "Contracte de consultanta".

Pe baza primului proiect, denumit Audit de mediu I, APAPS si potentialii cumparatori ai unei societati vor primi asistenta tehnica din partea firmei Dames & Moore cu privire la programul de mediu care urmeaza sa fie aplicat. Consultantul va primi misiuni individuale, in cadrul carora vor fi rezolvate toate aspectele legate de mediu, privatizare, restructurare si eventualele litigii in care este implicata societatea.

Pana in prezent, reprezentantii firmei Dames & Moore au organizat astfel de misiuni pentru societati incluse in programul PSAL, printre care COS Targoviste (COS - simbol BVB), UCM Resita (UCM), Bicapa Tarnaveni (BICY - simbol RASDAQ), Hidromecanica Brasov (HIRY) si Rulmentul Brasov (RBR), precum si pentru alte societati din portofoliul APAPS, cum sunt Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si Ampelum Zlatna (AMPE).
APAPS a solicitat recent firmei Dames & Moore sa realizeze o misiune de audit si la societatea ROMAN Brasov (ROVA), aflata in procedura de administrare speciala.

Cel de-al doilea proiect, intitulat Audit de mediu II, in care consultant este firma WS Atkins International, are ca obiectiv asigurarea serviciilor de audit de mediu la cerere, tot pe baza de misiuni.

Pana acum consultantul a finalizat misiunile de evaluare de risc pentru societatea Vulcan Bucuresti si mai are in derulare proceduri similare pentru Tractorul UTB (TRUX), Turfor UTB, Motor UTB, Frimut UTB si Reutcom UTB.

De asemenea, APAPS a solicitat consultantilor de la WS Atkins International sa realizeze o misiune de audit de mediu si pentru combinatul SIDERMET Calan (SIDE), divizat in 12 unitati si pe structura caruia a fost constituita recent o firma mixta intre societatea-mama si compania germana Pipe Products GmbH.

Programul PHARE RO 9906.03 are ca obiective accelerarea privatizarii societatilor aflate in portofoliul APAPS si aplicarea unor programe de restructurare la societatile ce desfasoara o activitate cheie, sunt greu vandabile, dar sunt considerate viabile din punct de vedere operational.

Bugetul total al programului este de 4,645 milioane euro, din care pana la ora actuala au fost alocati peste 800.000 euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...