Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volatilitatea cursului euro-dolar ar putea reduce profiturile marilor companii europene

Volatilitatea cursului euro-dolar ar putea reduce profiturile marilor companii europene
Profiturile marilor companii europene ar putea scadea cu peste 4,4 la suta, anul viitor, ca urmare a volatilitatii cursului de schimb euro-dolar, conform unui raport asupra pietei de capital elaborat de agentia de evaluare financiara Standard & Poor"s.Perspectiva unui dolar slab si a unui euro puternic va conduce la reducerea profiturilor corporatiste ale companiilor europene de frunte listate la burse, efectul putand fi dramatic pentru consensul actual al estimarilor in privinta castigurilor, situate in medie in jurul valorii de noua la suta. Sectorul discretionar de consum, care include grupurile auto si grupurile industriei de retail, este cel mai expus la fluctuatiile ratei de schimb dupa ajustarea tuturor sectoarelor la procedeele de acoperire a riscurilor de fluctuatie a cursului.
Sectoarele de utilitati, financiar, IT si telecomunicatii sunt cel mai bine plasate in vederea absorbirii efectului raliului monedei euro.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 531 ori