Vezi noile semne ale revenirii economiei SUA

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 00:45
1493 citiri
Vezi noile semne ale revenirii economiei SUA

Sectorul de servicii din Statele Unite a inregistrat in martie probabil cel mai rapid ritm de crestere din 2005, semn ca revenirea economiei a depasit granitele industriei manufacturiere, potrivit analistilor citati de Bloomberg.

Indicele non-manufacturier al Institutului pentru Managementul Aprovizionarii a scazut usor, la 59,5, de la 59,7, cu o luna in urma, potrivit estimarilor Bloomberg, pastrandu-se in zona celei mai ridicate valori din august 2005 pana acum.

Pe de alta parte, este de asteptat ca cifrele oficiale sa indice si o scadere a cererilor de ajutor de somaj.

Cresterea rapida a numarului locurilor de munca va ajuta la sustinerea cheltuielilor pe gospodarie, pe fondul scumpirii alimentelor si a combustibilului, care au provocat scaderea increderii consumatorilor.

Oficialii Federal Reserve au declarat luna trecuta ca economia este "pe picioarele ei", semnaland posibilitatea ca banca centrala americana sa nu extinda dincolo de luna iunie programul de achizitionare de obligatiuni.

In economia americana s-au inregistrat in martie mai multe locuri de munca noi decat fusesera prognozate, rata somajului scazand la 8,8%, cea mai mica valoare din ultimii doi ani, ceea ce indica o revenire puternica a pietei muncii, potrivit datelor oficiale prezentate la 1 aprilie.

Pe de alta parte, indicii Standard & Poor's 500 si Dow Jones Industrial Average au inchis ziua de vineri la cele mai ridicate niveluri din 18 februarie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#economie sua, #revenire economica, #industrie , #stiri Standard Poor s