Ucraina isi finanteaza deficitul cu bani de la Rusia

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 13:17
1159 citiri
Ucraina isi finanteaza deficitul cu bani de la Rusia

Ucraina a imprumutat doua miliarde de dolari de la Rusia, in aceasta saptamana, pentru a finanta deficitul bugetar, potrivit unei surse guvernamentale ucrainene, citata de Reuters, transmite Mediafax.

"Am imprumutat de la Rusia, intr-un cuantum permis de legea bugetului de stat pentru credite externe", a afirmat sursa citata.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit in luna mai ratingul Ucrainei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala, cu perspectiva pozitiva, ca urmare a imbunatatirii strategiei economice si a stabilizarii situatiei financiare a tarii.

Cu toate acestea, Ucraina se regaseste pe locul cinci, dupa Venezuela, Argentina, Grecia si Pakistan, intr-un top al celor mai riscante economii din lume, realizat de compania CMA Data Vision.

Fondul Monetar International a aprobat in noiembrie 2008 acordarea unui imprumut de 16,4 miliarde de dolari (12,2 miliarde de euro), pe doi ani, autoritatilor de la Kiev. La finele anului trecut, finantarea a fost blocata deoarece guvernul nu a respectat masurile de austeritate promise.

#ucraina, #rusia, #deficit , #stiri Standard Poor s