Sunt sanse de 50% ca SUA sa-si piarda ratingul AAA

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 00:39
1032 citiri
Sunt sanse de 50% ca SUA sa-si piarda ratingul AAA

Sansele ca SUA sa-si piarda ratingul AAA in urmatoarele trei luni sunt de 50%, intrucat exista riscuri ca tintele de deficit sa fie ratate, a anuntat agentia de rating Standard & Poor's, potrivit Mediafax.

Problema reducerii deficitului are loc in contextul apropierii termenului limita de 2 august cand capacitatea Statelor Unite de a angaja imprumuturi de pe pietele financiare va fi epuizata, punand in pericol plata datoriilor dar si salariilor catre angajatii publici.

Daca se ajunge la un acord pentru cresterea plafonului de indatorare, de 14.300 de miliarde de dolari, atins in mai, dar nu se face nimic in privinta reducerii deficitului, ratingul Statelor Unite va fi probabil coborat in categoria "AA", potrivit S&P.

"In timp ce bancile si brokerii nu vor suferi imediat retrogradari ale ratingului, am revizui in scadere calificativele unor institutii financiare ca Fannie Mae, Freddie Mac, Federal Home Loan Banks si Federal Farm Credit System Banks pentru a corespunde cu cel al SUA", potrivit agentiei.

Esecul negocierilor de crestere a plafonului de indatorare si de reducere a deficitului este cel mai putin probabil scenariu, considera specialistii S&P, adaugand ca intr-un astfel de caz pietele financiare globale ar fi in "fierbere" si ar impinge economia SUA inapoi in recesiune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu...
#rating sua, #deficit, #agentii rating, #piete financiare, #datorie sua , #stiri Standard Poor s