Standard & Poor's se "joaca" cu focul: A gresit din nou ratingul unei tari

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 16:04
1511 citiri
Standard & Poor's se "joaca" cu focul: A gresit din nou ratingul unei tari

Standard & Poor's a gresit din nou ratingul unei tari, dupa ce la inceputul saptamanii, agentia de rating retrogradase pe nedrept rating-ul Frantei de la nivelul AAA la AA+.

Joi, Standard & Poor's a gresit rating-ul Braziliei, anunta Financial Post.

In comunicatul trimis de agentia de rating scria ca ratingul Braziliei a fost promovat la gradul de BBB-, in conditiile in care nota acestei tari era de BBB. S&P a corectat imediat greseala, mentionand intr-un comunicat ulterior ca Brazilia a fost promovata, de fapt, la nivelul BBB.

Cu toate ca pietele nu au fost tulburate prea tare, realul Brazilian s-a depreciat putin.

Investitorii au reactionat negativ si s-au aratat confuzi in conditiile in care agentia de rating gresise la inceputul saptamanii ratingul uneia din cele mai mari economii ale Europei, Franta.

Dupa greseala agentiei de rating, investitorii s-au temut ca Franta a fost in cele din urma inghitita de criza europeana care a zdruncinat si alte state, precum Grecia sau Italia.

Ministrul de Finante francez, Francois Baroin a clasificat aceasta eroare drept "socanta" si a cerut agentiei de rating sa verifice cauzele.

#eroare standard poors brazilia, #greseala standard poors franta, #rating brazilia standard poors , #stiri Standard Poor s