Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard & Poor''s a confirmat ratingul BB+ pe termen lung pentru Bucuresti

Standard & Poor''s a confirmat ratingul BB+ pe termen lung pentru Bucuresti

Standard & Poor's Ratings Services a confirmat, marti, ratingul pe termen lung "BB+" pentru capitala Romaniei, cu perspectiva stabila, in urma dezvoltarii economice si angajamentului orasului de a reduce acumularea de datorii.

Potrivit analistilor Standard & Poor's ratingul Bucurestiului reflecta datoriile destul de mari, flexibilitatea financiara redusa si nevoia de transparenta. Capitala Romaniei are insa o pozitie strategica si manifesta o crestere constanta a veniturilor, susutin analistii Standard & Poor's.

Investitiile in infrastructura restrang flexibilitatea financiara a orasului si au condus la o acumulare rapida de datorii. Emisiunea de obligatiuni in valoare de 500 milioane euro din 2005 a produs o crestere cu 141 la suta a datoriei directe in decembrie 2005.

Conform Standard & Poor's, orasul are nevoie de mai multe resurse financiare pentru realizarea programelor ambitioase de infrastructura. Bucurestiul este insa destul de vulnerabil in fata riscului valutar, din cauza faptului ca datoria sa este denominata in euro.

Veniturilor de operare ale orasului a crescut cu 19 la suta ca urmare a majorarii alocarilor bugetare in ultimii cinci ani, performanta asteptata si pana in 2008. Ratingul orasului ar putea fi revizuit negativ, daca datoria pe termen lung a orasului creste, insa cresterea veniturilor si imbunatatirea administrarii acestora ar putea duce chiar la o imbunatatire a ratingului Bucurestiului

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 749 ori