Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard & Poor's a coborat perspectiva de rating a ING la 'negativa'

Standard & Poor's a coborat perspectiva de rating a ING la 'negativa'

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a anuntat miercuri ca a reviziut de la stabile la negative perspectivele de rating ale ING Groep N.V., ING Verzekeringen N.V., ING Bank N.V., si ale altor entitati legate de grup. Totodata, Standard & Poor's a confirmat  ratingurile 'AA-/A-1+' pentru ING Groep si ING Verzekeringen, si ratingurile 'AA/A-1+' ale ING Bank.


"Ratingurile ING reflecta pozitia competitiva puternica, gradul ridicat de diversificare si managementul proactiv al riscurilor", a declarat Claire Curtin, analist de credite in cadrul Standard & Poor's.


Ratingurile indica, de asemenea, si expunerea semnificativa a grupului la riscurile investitionale si mediul mai dificil in care isi desfasoara operatiunile.


Revizuirea ratingului reflecta presiunile din ce in ce mai mari asupra performantelor operationale si opinia S&P ca performantele vor fi afectate, atat in sectorul bancar cat si in cel de investitii, de mediul dificil.


Perspectiva negativa arata ca sunt sanse de circa 33% ca ratingurile grupului sa fie coborate pe termen mediu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori