Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful Fed vede semne de inrautatire ale economiei americane

Seful Fed vede semne de inrautatire ale economiei americane

Bursa de la New York a inchis miercuri in scadere, in urma comentariilor negative ale presedintelui Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, cu privire la relansarea economica din SUA, conform Mediafax.

Perspectivele "neobisnuit de incerte" ale economiei americane si situatia inca dificila de pe piata muncii sunt principalii factori subliniati de Bernanke intr-o serie de comentarii adresate Congresului statelor Unite.

Totodata, seful bancii centrale a Americii nu a adus in discutie vreo masura sau optiune concreta de stimulare a creditarii si a investitiilor.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 1,07%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a pierdut 1,28%, in timp ce Nasdaq Composite s-a retras cu 1,58%.

Joi este cea de-a doua zi a raportului semestrial dat de seful Federal Reserve in Congresul SUA.

Remarcile negative ale oficialului au afectat interesul investitorilor de a cumpara actiuni, in pofida rezultatelor financiare in general bune raportate pana acum de companii.

Printre putinii castigatori ai sedintei bursiere de miercuri de la New York se numara banca Morgan Stanley, ale carei actiuni au urcat cu 6,3%, datorita profitului peste estimari raportat pentru trimestrul al doilea.

Si titlurile Apple au castigat teren, inchizand in crestere cu 0,9% datorita rezultatelor financiare peste asetptari, insa marja conservatoare de profit prognozata de companie pentru trimestrul al treilea al anului calendaristic, al patrulea al anului fiscal, a limitat avansul actiunilor.

Grupul financiar Wells Fargo a inregistrat de asemenea o evolutie pozitiva pe bursa miercuri, urcand cu 0,6% datorita profitului solid obtinut in trimestrul al doilea ca urmare a cresterii cererii pentru credite.

Dupa inchiderea sedintei, actiunile Qualcomm si eBay au urcat cu 4%, respectiv 4,1% in tranzactii futures, datorita profiturilor peste estimari raportate de cele doua companii.

Yahoo a inchis insa in scadere cu 8,5%, din cauza veniturilor sub estimari anuntate de companie pentru trimestrul al doilea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1150 ori
Citeste mai multe desprebernake bursa new york