S&P: Londra, Milano si Moscova, intre primele zece centre economice internationale

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 15:06
1206 citiri
S&P: Londra, Milano si Moscova, intre primele zece centre economice internationale

Londra, Milano, Moscova si New York-ul se numara printre cele mai importante zece centre economice internationale, potrivit unui clasament realizat de agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) Ratings Servicies.

Celelalte sase orase din top sunt, in ordine alfabetica, Chicago, Los Angeles, Madrid, Paris, Toronto si Yokohama.

"Criteriile utilizate la evaluarea principalelor zece centre economice internationale se refera in special la importanta economica a tarilor unde sunt localizate, toate se numara intre cele mai mari zece economii la nivel mondial in functie de Produsul Intern Brut", a declarat Lorenzo Pareja, analist de credite la S&P.

In plus, un element cheie comun celor zece locatii se refera la calitatea acestora de centre economice majore. Statutul de capitala nu reprezinta insa un criteriu de includere in top, a adaugat Pareja.

De asemenea, S&P a analizat complexitatea serviciilor furnizate in orasele mentionate, precum si importanta economica corespunzatoare pentru diferitele locatii.

Un alt factor luat in considerare la realizarea clasamentului il reprezinta dimensiunea oraselor, toate cele zece locatii selectate avand peste un milion de locuitori. Metropolele americane care au intrat in top sunt orasele cu cea mai mare populatie din SUA.

Nu in ultimul rand, printre aspectele analizate se mai numara bonitatea oraselor, garantata prin ratingurile atribuite de agentiile de evaluare financiara, nivelul bogatiei si volumul investitiilor.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.