S&P imbunatateste ratingul grupului kazah KMG

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 09:11
1300 citiri
S&P imbunatateste ratingul grupului kazah KMG

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a revizuit in crestere ratingul grupului kazah de stat KazMunaiGaz (KMG), proprietarul Rompetrol, ca urmare a imbunatatirii calificativului suveran al Kazahstanului, conform Mediafax.

Ratingul pentru credite pe termen lung in valuta a fost majorat de la "BBB-" la "BB+", cu perspectiva stabila, in timp ce calificativul destinat pietei interne a urcat de la "kzAA-" la "kzAA", se arata intr-un comunicat al S&P.

Totodata, ratingul pentru recuperarea datoriilor, "4", a fost retras, deoarece agentia nu acorda astfel de calificative companiilor kazahe evaluate peste "BBB-".

"Imbunatatirea calificativului KMG are la baza probabilitatea ridicata a sprijinului extraordinar al statului in cazul in care acesta devine necesar", noteaza analistii agentiei.

Decizia survine revizuirii in urcare, joi, a ratingului de tara al Kazahstanului. Statul kazah controleaza integral KMG, prin intermediul holdingului Samruk-Kazyna.

KMG a cumparat, in 2007, actiuni reprezentand 75% din capitalul grupului Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu, si restul de 25% in iunie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rompetrol, #kazah, #kmg , #stiri Standard Poor s