S&P coboara ratingul Wienerberger

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 10:24
1077 citiri

Standard & Poor's Ratings Services a coborat ratingul Wienerberger AG pentru creditele pe termen lung, de la 'BBB' la 'BBB-' si a confirmat ratingul 'A-3' pentru creditele pe termen scurt, conform unui comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Perspectiva ratingului creditelor pe termen lung este negativa.

Decizia reflecta opinia analistilor S&P ca Wienerberger este expusa deteriorarii conditiilor din industria constructiilor, atat in pietele mature, cat si in Europa emergenta.

S&P a subliniat faptul ca oficialii companiei au luat o serie de masuri pentru reducerea costurilor si mentinerea lichiditatilor, reducerea masiva a cheltuilelilor de capital si propunerea de a nu plati dividende in 2009.

Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, a anuntat in februarie o scadere cu 65%, la 103,3 milioane euro, a profitului din 2008, dupa performante financiare foarte slabe in al patrulea trimestru.

Compania, prezenta si in Romania, a fost afectat prima data in aprilie 2008, odata cu colapsul pietei imobiliare din Marea Britanie si Statele Unite.

#rating, #credite, #caramizi, #piata imobiliara, #industria constructiilor, #lichiditati, #piata imobiliara , #stiri Standard Poor s