S&P ar putea cobori ratingul Ucrainei, in contextul problemelor privind refinantarea

Luni, 16 Februarie 2009, ora 14:32
1517 citiri
S&P ar putea cobori ratingul Ucrainei, in contextul problemelor privind refinantarea

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a avertizat astazi ca ar putea cobori ratingul de tara al Ucrainei in urmatoarele 90 de zile, din cauza incapacitatii statului de a implementa acordul cu Fondul Monetar International (FMI), relateaza Reuters.

"Angajamentul Ucrainei privind implementarea conditiilor creditului de la FMI, inclusiv inasprirea fiscala si consolidarea sistemului bancar, se contureaza intr-un cadru de temperare drastica a cresterii economice, conditii comerciale slabite si apropierea alegerilor prezidentiale", potrivit unui comunicat al Standard & Poor's.


S&P a aratat ca asteapta clarificari guvernamentale cu privire la programul FMI inainte de a decide cu privire la calificativele Ucrainei si a avertizat ca economia se confrunta cu riscuri de refinantare, pentru ca atat guvernul, cat si sectorul privat nu au surse de finantare.


"Suspendarea aproape integrala a creditarii externe a contribuit la o diminuare a increderii agentilor economici interni in stabilitatea cursului de schimb si a sistemului bancar", potrivit comunicatului S&P.

#creditare, #rating, #refinantare , #stiri Standard Poor s