Romania se imprumuta mai scump decat Croatia prin eurobonduri

Joi, 11 Martie 2010, ora 17:13
1351 citiri
Romania se imprumuta mai scump decat Croatia prin eurobonduri

Eurobondurile la cinci ani pe care Romania se pregateste sa le lanseze pe pietele internationale vor oferi investitorilor randamente mai mari decat cele emise recent de Croatia, fiind cu circa 2,75 puncte procentuale peste mid-swap, arata primele informatii despre emisiune, informeaza NewsIn.

 

Agentia Bloomberg, care subliniaza ca emisiunea de euroobligatiuni de 1 miliard euro este cea mai mare lansata vreodata de Romania, citeaza trei investitori care indica nivelul randamentului oferit de Romania.

Nivelul este superior celui la care s-a imprumutat Croatia prin emisiunea de eurobonduri la cinci ani, de 2,29 puncte peste mid-swap.

Croatia are acelasi rating cu Romania de la agentia de evaluare financiara Moody's, 'Baa3', si o treapta mai mult de la Fitch si Standard & Poor's, respectiv 'BBB-', fata de 'BB+' in cazul Romaniei.

Saptamana aceasta, Standard & Poor's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la negativa la stabila, la circa o luna dupa decizia similara a Fitch.

Joi, delegatia formata din reprezentanti ai bancii centrale si ai Ministerului Finantelor a incheiat turneul de prezentare a emisiunii de obligatiuni in euro, ce a avut loc la Londra, Frankfurt, Munchen, Viena si Zurich.

Bancile care intermediaza emisiunea de eurobonduri romanesti sunt HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank, pe care Ministerul Finantelor le-a selectat la inceputul lui septembrie 2009.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, # imprumut, # eurobonduri , #stiri Standard Poor s