Ratingurile Estoniei, revizuite in urcare de S&P

Joi, 10 Iunie 2010, ora 23:43
1192 citiri
Ratingurile Estoniei, revizuite in urcare de S&P

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit in urcare ratingurile pentru creditele Estoniei, pe fondul posibilei aderari la zona euro a statului baltic in ianuarie 2011, a anuntat joi agentia, citata de Bloomberg, potrivit Newsin.

Astfel, agentia a revizuit in urcare ratingurile pentru creditele in valuta si moneda locala pe termen lung ale Estoniei, de la "A-" la "A", plasand astfel Estonia pe locul sase in clasamentul ratingurilor din categoria recomandata pentru investitii, alaturi de Cehia si Malta.

Calificativele pentru imprumuturile pe termen scurt in moneda locala si valuta ale Estoniei au fost, de asemenea, revizuite in urcare, de la "A-2" la "A-1", cu perspectiva stabila.

"Aderarea la zona euro ar trebui sa reduca riscurile de schimb valutar si sa imbunatateasca accesul Estoniei la pietele europene de capital", se mentiona in raportul de evaluare al agentiei, citat de Bloomberg.

"Din punctul nostru de vedere, Estonia a demonstrat ca are flexibilitatea economica, fiscala si a pietei muncii necesare aderarii la o uniune monetara", se mai arata in raportul S&P.

La randul lor, agentiile de evaluare financiara Fitch si Moody's anuntau la jumatatea lunii mai ca sansele Estoniei pentru o revizuire pozitiva a creditelor a crescut dupa ce Comisia Europeana a recomandat aderarea acesteia la zona euro. 

#rating, #estonia, #standard, #poors , #stiri Standard Poor s

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO