Profitul net al KazMunaiGas a scazut cu 86%

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 17:39
978 citiri
Profitul net al KazMunaiGas a scazut cu 86%

Compania petroliera si de gaze naturale a Kazahstanului, KazMunaiGas, a anuntat miercuri reducerea cu 86% a profitului net consolidat obtinut in primul trimestru din 2009, la 260 milioane dolari, informeaza Newsin.

Productia de petrol a urcat cu 1,2% fata de perioada similara din 2008, la 9 milioane tone, a precizat KazMunaiGas intr-un comunicat.

KazMunaiGas este actionarul principal al companiei KazMunaiGas Exploration and Production, listata la bursa de la Londra.

KazMunaiGas a ajuns sa controleze in totalitate The Rompetrol Group dupa ce omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut participatia de 25% pe care o mai detinea din compania petroliera romaneasca.

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul Baa2 al companiei kazahe de petrol si gaze naturale KazMunaiGas iar Standard & Poor's a redus ratingul creditelor pe termen lung ale companiei kahaze de la 'BBB-' la 'BB+', cu perspectiva stabila.

Decizia vine dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingurile datoriilor pe termen lung in moneda straina si nationala la 'BBB-', respectiv 'BBB', si ratingul 'F3' al datoriei pe termen scurt in moneda straina al KazMunaiGas .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
Până în anul 2026, Azerbaidjanul intenționează să crească volumul anual al exporturilor de gaze către Europa cu 17% față de 2023, până la 14 miliarde de metri cubi, a declarat...
#productie de petrol, #profit, #gaze naturale , #stiri Standard Poor s