Principalii indici bursieri din Asia sunt in crestere, yenul scade

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 12:39
1623 citiri
Principalii indici bursieri din Asia sunt in crestere, yenul scade

Principalii indici bursieri din Asia sunt in crestere pe fondul obtinerii de catre unele dintre marile companii a unor profituri mai ridicate decat cele estimate si al reluarii productiei fabricilor din Japonia, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Indicele MSCI Asia Pacific a castigat 1,3%, ajungand la cel mai ridicat nivel din 11 martie, cand Japonia a fost lovita de un cutremur cu magnitudinea 9, in timp ce indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,7% iar Standard & Poor's 500 s-a intarit cu 0,4%. 

Randamentele obligatiunilor sud-coreene cu scadenta la trei ani au crescut la cel mai inalt nivel din ultimele trei saptamani, in timp ce randamentul titlurilor japoneze cu scadenta la 10 ani a crescut la 1,24%.

Moneda japoneza s-a tranzactionat, in scadere, la valoarea de 116,96 yeni pentru un euro, cel mai mic nivel din mai 2010 si 82,48 yeni pentru un dolar.

Indicele Nikkei 225, al Bursei din Tokyo, a crescut cu 2,6%, iar indicele Hang Seng, al Bursei din Hong Kong, a urcat cu 1,6%.

Actiunile producatorului de electronice Hitachi Ltd. au crescut cu 8,7% ca urmare a anuntului ca principala sa facilitate isi va relua, luna viitoare, operatiunile la capacitate maxima. Titlurile Agricultural Bank of China si Cheung Kong au urcat dupa ce companiile au raportat profituri mai mari decat cele estimate.

Datele care urmeaza a fi prezentate miercuri ar putea arata ca nivelul increderii in economia europeana a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii trei ani iar numarul locurilor de munca in companiile americane a crescut.

"Economia mondiala isi revine. Chiar daca Japonia se confrunta in continuare cu urmarile cutremurului devastator din 11 martie, sunt semne clare de revenire a economiei Statelor Unite", au declarat analisti citati de Bloomberg.

Pretul petrolului cu livrare in mai a scazut cu 0,6%, la 104,13 dolari barilul la Bursa din New York iar pretul petrolului Brent, tranzactionat la Bursa din Londra, a ramas constant, la 115,11 dolari barilul.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#principali, #indice bursier, #yen, #bursa, #japonia , #stiri Standard Poor s