Preturile ridicate ale petrolului ar putea ameninta redresarea economica a SUA

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 12:59
1796 citiri
Preturile ridicate ale petrolului ar putea ameninta redresarea economica a SUA

Bursa de pe Wall Street a avut o scadere brusca, iar pretul aurului a atins un nou record, pe fondul ingrijorarii investitorilor ca actuala criza din industria petroliera ar putea afecta redresarea economica a Statelor Unite, se arata intr-un comentariu publicat miercuri de ABC News, informeaza NewsIn.

Presedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a incercat sa risipeasca aceste temeri, intr-o interventie pe care a avut-o in fata Comisiei Bancare a Senatului. El a apreciat ca preturile ridicate ale petrolului nu vor avea un impact substantial asupra economiei americane, dar a acceptat ca ar putea sa-i incetineasca cresterea.

Interventia lui Bernanke nu este suficienta pentru recastigarea increderii investitorilor, care se tem ca Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, ar putea fi afectata in curand de criza din Orientul Mijlociu, comenteaza ABC News.

Pretul aurului a atins un nou record, de 1.434,1 dolari uncia, investitorii preferand stabilitatea oferita de achizitia acestui metal pretios.

Indicele Dow Jones Industrial Average - care urmareste evolutia celor mai importante 30 de companii stabile, de dimensiuni mari, si profitabile din Statele Unite - a inchis in scadere cu 168,32 puncte, la valoarea de 12.058,02.

De asemenea, S&P 500 - indicele celor mai mai mari 500 de companii publice, majoritatea americane, realizat de Standard & Poor's - a pierdut 20,95 puncte, ajungand la valoarea de 1.306,27 puncte. IndiceleNasdaq a scazut si el cu 44,86 puncte, la valoarea de 2.737,41.

Pretul petrolului Brent a crescut brusc, la mai mult de 113 dolari barilul, dupa anuntul interventiei militare saudite pentru calmarea protestelor din Bahrein. Desi a fost ulterior dezmintita, stirea i-a speriat pe investitori, noteaza ABC News. In context, actiunile operatorului de croaziere Carnival au pierdut sase procente iar cele ale InterContinental Hotels au scazut cu patru procente.

Indicele bursei londoneze FTSE 100 a inchis in scadere cu 58,25 de puncte, la valoarea de 5.835,76.

Pretul petrolului West Texas Crude a crescut la 99,63 dolari barilul, in timp ce petrolul Tapis a ajuns la 114,76 dolari barilul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#pretul aurului, #pretul petrolului, #investitori, #industria petroliera, #redresarea economica , #stiri Standard Poor s