Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile locuintelor ar putea sa scada in continuare

Preturile locuintelor ar putea sa scada in continuare

Preturile locuintelor de pe piata europeana sunt in curs de stabilizare, insa pot aparea noi scaderi, in 2011, arata un studiu efectuat de Standard & Poor's, citat de Mediafax.

Scaderea pretului a incetinit in multe state, precum Franta, Italia, Spania si Olanda, mentioneaza studiul Standard & Poor's.


In Marea Britanie, locuintele au inceput sa se scumpeasca de la sfarsitul anului trecut.


"Vedem semne de stabilizare a pietei in Europa, insa o evaluare a economiilor individuale arata inca o imagine mixta. Chiar si in acele state unde preturile au revenit, trendurile pot oscila.


Si in acele tari in care locuintele sunt, probabil, supraevaluate preturile ar putea sa scada pentru a doua oara spre sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011", a afirmat Jean-Michel Six, analist la Standard & Poor's.


In cazul Frantei, preturile locuintelor sunt supraevaluate cu 18,5%, avand ca nivel de referinta nivelul mediu din perioada 1997-2009. Locuintele sunt supraevaluate si in Marea Britanie, cu 12%, iar in aceste conditii preturile pot inregistra scaderi.


In Germania, locuintele sunt subevaluate cu 12,5%, deoarece piata de profil nu a cunoscut explozia inregistrata in alte state din regiune.


Legat de Spania, tara confruntata cu o criza fara precedent a finantelor publice, agentia considera ca preturile vor trebui sa sufere o corectie de 12% pentru ca piata de profil sa ajunga la un echilibru sustenabil.


In Irlanda, alt stat cu dificultati financiare, locuintele sunt subevaluate cu 12%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1863 ori
Citeste mai multe despreapartamente locuinte pret sp