Pretul petrolului este in scadere, bursele asiatice cad

Marti, 03 Mai 2011, ora 13:57
1037 citiri
Pretul petrolului este in scadere, bursele asiatice cad

Bursele asiatice au cazut la cel mai mic nivel din ultimele trei saptamani, in timp ce pretul petrolului cu livrare in iunie a coborat cu 0,5%, la 113,01 dolari barilul, la New York, pe fondul ingrijorarilor privind incetinirea cresterii economice a Statelor Unite, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 1%, iar indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 0,1%, in timp ce yenul a castigat 0,3% in fata euro, iar cotatia argintului cu livrare in iulie a coborat cu mai mult de 5%.

Bursele americane au cazut luni, indicele S&P 500 coborand pe masura ce actiunile companiilor energetice au inregistrat pierderi. S&P 500 atinsese cea mai ridicata valoare din iunie 2008, ca urmare a anuntului uciderii liderului Al Qaeda, Osama ben Laden.

Pretul petrolului Brent a scazut marti cu 0,61 centi, la 124,51 dolari barilul, in timp ce dolarul isi continua aprecierea, scrie si Wall Street Journal. Piata valutara si piata petrolului sunt inca preocupate sa digere stirea mortii lui ben Laden, apreciaza analistii citati de WSJ, in timp ce avansul monedei americane fata de principalele valute este pus pe seama reducerii riscului de atacuri teroriste asupra Statelor Unite.

#bursele asiatice, #pretul petrolului , #stiri Standard Poor s