Pretul aurului scade cu 100 dolari pe uncie

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 21:43
1945 citiri
Pretul aurului scade cu 100 dolari pe uncie

Aurul s-a ieftinit cu 100 de dolari, pana la 1.650 de dolari pe uncie, pe fondul vanzarilor masive ale investitorilor care au cautat sa-si acopere pierderile de pe alte segmente.

Actiunile au scazut, saptamana aceasta, din cauza temerilor ca politicienii raman fara instumente pentru a evita o noua recesiune globala. Piata de capital a pierdut peste 3,4 trilioane de dolari, in cursul acestei saptamani, conform Bloomberg.

Pana azi, aurul scazuse cu 9,5% fata de nivelul record inregistrat pe 6 septembrie, de 1.923,7 dolari.

"Oamenii vand aur pentru a-si acoperi pierderile", a declarat Marshall Berol, manager in cadrul Encompass Fund. "Se poate sa asistam la o revenire a interesului pentru aur, metal al carui pret s-a prabusit comparativ cu nivelul din septembrie".

"Este dificil sa spunem pana la ce nivel poate cobori pretul aurului", a spus si Frank Lesh, trader la FuturePath Trading. "Scaderea cresterii a creat presiune pe aur si pe alte marfuri".

Indicii Standard& Poor's GSCI, care analizeaza preturile a 24 dintre cele mai importante marfuri, a scazut, azi, cu 2,2%, pana sub nivelul din ultimele noua luni.

"Asistam la o reorientare catre lichiditati deoarece anul 2008 este inca foarte proaspat in amintirea oamenilor", a mai spus Berol.

In octombrie 2008, preturile cu cazut cu 18%, pe fondul celei mai grave crize financiare de la Marea Depresiune incoace. Metalul a castigat 23% in urmatoarele noua luni.

"Consideram ca aceasta corectie a pretului aurului este temporara si este similara cu pierderile initiale pe care le-a suferit in 2008", spune si Suki Cooper, analist la Barclays Capital in New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#aur, #pret aur, #aur cadere, #bursa, #piata capital, #investitie , #stiri Standard Poor s