Pretul aurului doboara un nou record: 1.512 dolari/uncie

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 14:22
1295 citiri
Pretul aurului doboara un nou record: 1.512 dolari/uncie

Pretul aurului a urcat vineri la un nou record, de peste 1.512 dolari pe uncie, in urma deprecierii dolarului si temerilor privind datoriile de stat din o, iar argintul a avansat la maximul ultimilor 31 de ani, transmite Bloomberg, informeaza Mediafax.

Cotatia spot a aurului a atins recordul istoric de 1.512,47 dolari pe uncie, dar s-a retras ulterior la 1.508,78 dolari, in urcare cu 1,5% fata de sfarsitul saptamanii trecute.

Aurul a atins maxime istorice de zece ori de la inceputul lunii aprilie.

"Dolarul slab are cea mai mare influenta asupra aurului in acest moment. Piata este tot mai nelinistita acum ca avem temeri legate de datoriile de stat si in legatura cu Statele Unite, pe langa Europa si problemele din Orientul Mijlociu, care cresc cererea pentru aur ca activ de siguranta", comenteaza un analist coreean.

Dolarul s-a depreciat joi la cel mai redus nivel din august 2008 in raport cu un co? de valute de referin??, in urma zvonurilor c? Federal Reserve va p?stra dobanzile la niveluri sc?zute. Indicele dolarului nu a inregistrat fluctua?ii semnificative in sesiunea de vineri.

Fed a mentinut dobanda de politica monetara in intervalul 0-0,25%, stabilit inca din decembrie 2008, si s-a angajat sa cumpere titluri de trezorerie de 600 miliarde de dolari pana in iunie pentru a stimula economia.

Standard & Poor's a revizuit la inceputul saptamanii perspectiva acordata ratingului Statelor Unite la negativa, de la stabila.

Violentele din Orientul Mijlociu, criza datoriilor de stat din Europa si criza nucleara din Japonia au propulsat aurul cu 31% in ultimele 12 luni.

Pretul spot al argintului urcat vineri cu pana la 0,6%, la 46,86 doalri pe uncie, cel mai ridicat nivel din 1980. Metalul pretios s-a apreciat cu 9% in aceasta saptamana, a cincea consecutiv de cresteri.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#pret aur, #pretul aurului la bursa, #aur , #stiri Standard Poor s