Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Obligatiunile BCR vor fi tranzactionate de joi la BVB

Obligatiunile BCR vor fi tranzactionate de joi la BVB

Obligatiunile corporative emise in luna noiembrie a anului trecut de Banca Comerciala Romana (BCR), in valoare totala de 242 milioane de lei, vor fi tranzactionate, incepand de joi, la Bursa de Valori Bucuresti, a anuntat BVB.

Comisia de Inscriere la Cota a BVB si-a dat, acum doua saptamani, avizul pentru listarea obligatiunilor BCR.

In urma validarii deciziei de catre Consiliul Bursei, a fost stabilita data de 29 martie pentru inceperea tranzactionarii titlurilor, se arata intr-un comunicat al BVB.

BCR, cea mai mare banca din Romania, a vandut in luna noiembrie 2006, prin oferta publica, obligatiuni cu maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%.

Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, dar BCR a majorat emisiunea pana la nivelul subscrierilor. Doua treimi din plasamente au fost realizate de investitori straini.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poor's.

BCR intentioneaza sa lanseze in acest an, o emisiune de obligatiuni in valoare de 400-500 milioane de lei, titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe.

Profitul net consolidat al grupului BCR, detinut de banca austriaca Erste, s-a majorat anul trecut cu 16,4%, la 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), in timp ce activele totale au urcat cu 38,6%, la 47,43 miliarde lei (14,02 miliarde euro).

Pe Bursa de Valori Bucuresti sunt tranzactionate obligatiuni corporatiste emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (525 de milioane de lei), Banca Comerciala Carpatica (36,79 milioane de lei), International Leasing IFN (4,8 milioane de lei) si ProCredit Bank (40,2 milioane de lei). La categoria nelistate figureaza titlurile Finansbank (41 milioane de lei), Raiffeisen Bank Romania (138 milioane de lei) si Hexol Lubricants (1,3 milioane de lei)

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 781 ori