Obligatiunile BCR, putin atractive pentru investitorii privati

Miercuri, 22 Noiembrie 2006, ora 08:47
979 citiri

Obligatiunile lansate de Banca Comerciala Romana destinate persoanelor fizice au fost subscrise in proportie de doar 15,4%, titlurile trezind cu precadere interesul investitorilor institutionali, care au suprasubscris transa alocata lor, solicitand cu 19,8% mai multe titluri decat cele oferite.In total, gradul de suprasubscriere a fost de 121,4%, ordinele de cumparare fiind constituite, in general, din pachete de dimensiuni reduse. "In ceea ce priveste transa destinata persoanelor fizice, de 200.000 de titluri, ar putea exista anumite intarzieri de procesare a datelor, fara ca acestea sa fie mai mari de o zi", a declarat un broker agentiei Mediafax.

Investitorii institutionali au subscris 2,39 milioane de titluri, iar cei neinstitutionali 30.769 titluri. Pretul de vanzare a unei obligatiuni este de 100 de lei, valoarea totala fiind de 200 de milioane de lei.

Titlurile au o maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%. Potrivit prospectului, banca poate suplimenta emisiunea la 575 milioane de lei.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poor"s.

BCR, detinuta de grupul austriac Erste, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste zece miliarde de euro.

Mediafax