Obama a cerut S&P sa mentina ratingul SUA

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 23:10
1618 citiri
Obama a cerut S&P sa mentina ratingul SUA

Administratia Obama a cerut in secret agentiei de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) sa nu revizuiasca perspectiva ratingului SUA de la stabila la negativa, sugestie ignorata luni de S&P, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Washington Post, informeaza Mediafax. 

Oficiali ai Departamentului Trezoreriei au discutat cu S&P daca agentia ar trebui sa revizuiasca perspectiva de rating la negativa, ceea ce ar indica posibilitatea pierderii calificativului "AAA", maxim posibil, de catre SUA in urmatorii ani.

Reprezentantii Trezoreriei au transmis S&P ca subestimeaza capacitatea politicienilor americani de a ajunge la un compromis asupra reducerii deficitului bugetar, a spus o sursa.

O schimbare in privinta ratingului nu ar fi fost necesara, au argumentat oficialii, intrucat datoria Statelor Unite poate fi administrata, iar executivul american pregateste un plan in acest sens.

Analistii S&P au raspuns, vineri, Trezoreriei ca nu-si schimba decizia si au publicat, luni, un raport sceptic asupra posibilitatii ca politicienii sa ajunga la un acord pentru a dimunua cheltuielile.

Nu este neobisnuit pentru companii si guverne sa reactioneze cand nu sunt de acord cu o decizie a agentiilor de rating.

In anumite situatii, companiile, care platesc pentru a primi rating, cauta sa-si asigure serviciile unei agentii care le asigura cea mai buna evaluare.

Statele Unite sunt un caz special, noteaza Washington Post. SUA nu solicita rating. S&P si alte mari agentii de rating furnizeaza evaluari fara a percepe un tarif.

Reprezentanti ai Trezoreriei si S&P au refuzat sa comenteze informatiile. Revizuirea in scadere a perspectivei ratingului SUA de catre Standard&Poor's (S&P), la negativa, este prima de la infiintarea agentiei, in 1941, Statele Unite avand in aceasta perioada calificativ maxim "AAA" cu perspectiva stabila. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating sua, #calificativ, #standard & poor's, #obama, #datorii , #stiri Standard Poor s