Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi recorduri la pretul aurului si al argintului

Noi recorduri la pretul aurului si al argintului

Cotatiile aurului si argintului au atins noi recorduri, iar pretul petrolului a avansat pentru a patra zi, in timp ce dolarul SUA s-a depreciat, iar tranzactiile futures au urcat, pe fondul anuntului privind cresterea achizitiilor de noi locuinte in Statele Unite, relateaza Mediafax. 

Pretul argintului cu livrare imediata a urcat cu 4% la New York (ora 6:50 a.m.), dupa ce mai devreme crescuse cu 5,4%, atingand maximul istoric de 49,79 dolari uncia. Aurul a crescut pentru a noua zi, iar petrolul a avansat cu 0,4% la New York.

Indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,3%, iar indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,2%, in timp ce companii ca Posco si Acer au anuntat profituri mai mici decat cele estimate.

Moneda americana a coborat fata de 12 dintre cele mai importante 16 valute. Yenul s-a depreciat fata de euro cu 0,4%, ajungand la 119,74 yeni/euro.


Pretul aurului cu livrare imediata a crescut cu 0,8% pana la valoarea record de 1.518,32 dolari uncia.


Potrivit analistilor citati de BBC News, pretul aurului ar putea sa mai creasca, ajungand la 1600 de dolari uncia pana la sfarsitul anului.

Pretul aurului a crescut de sase ori in ultimii zece ani, metalul dublandu-si valoarea de la criza financiara mondiala din 2008.

Pretul argintului a fost chiar si mai volatil, inregistrand de cinci ori valoarea din 2008 si de 12 ori valoarea din ultimii 10 ani.


In timp ce Federal Reserve pompeaza sume fara precedent pe pietele financiare exista totusi temeri ca dolarul si-ar putea pierde statutul de instrument de refugiu pentru bancile centrale din lume, pe masura ce aurul devine o alternativa din ce in ce mai viabila, comenteaza BBC News.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1387 ori