Moody's: Pachetul de finantare va ajuta Romania sa isi mentina ratingul

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 15:32
1373 citiri
Moody's: Pachetul de finantare va ajuta Romania sa isi mentina ratingul

Pachetul de sprijin convenit de Romania cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale va ajuta statul sa isi pastreze actualelel ratinguri privind creditele, a anuntat Moody's Investors Service, conform Reuters.

Moody's este singura din cele trei mari agentii de rating care mai acorda Romaniei rating investitional, dupa ce Standard&Poor's si Fitch au coborat, in toamna anului trecut, calificativul tarii la nivel speculativ (junk), din cauza marilor dezechilibre macroeconomice.

"Ratingul Romaniei are o perspectiva stabila si acordul cu FMI permite mentinerea ratingului actual", a declarat Kenneth Orchard, analist in cadrul Moody's.

Agentia de evaluare a confirmat, saptamana trecuta, ratingurile Romaniei, cu perspectiva stabila, argumentandu-si decizia de mentinere a calificativului Romaniei in categoria "investment grade" prin datoria publica moderata si intarirea institutiilor dupa intrarea in UE.

Ratingul Romaniei pentru imprumuturi in valuta si in moneda straina a fost mentinut la 'Baa3', cu perspectiva stabila.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat miercuri, in jurul orei 10, ca Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro.

Valoarea imprumutului de la FMI este de 12,95 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#acord, #ce, #credite, #finantare, #rating , #stiri Standard Poor s