Moody''s a imbunatatit ratingul de tara al Romaniei

Vineri, 04 Martie 2005, ora 10:09
1088 citiri

Agentia de rating Moody's a imbunatatit miercuri cu doua trepte nivelul riscului de tara acordat Romaniei. Ministrul de finante Ionut Popescu spune ca decizia MoodyA's "arata increderea mediului financiar extern in perspectivele pozitive ale economiei romanesti."

Astfel, pentru imprumuturile externe contractate pe termen lung riscul de tara se situeaza la nivelul Ba1 (fata de Ba3), cu o treapta inaintea nivelului pe care investitorii il pot considera acceptabil.

Perspectiva de imbunatatire a ratingului este pozitiva.

Pentru celelalte categorii evaluate, perspectivele sunt, de asemenea, pozitive.

Conform comunicatului emis de agentia Moody's, riscul de tara este actualizat si la depozitele in valuta la banci la Ba2 (fata de B1), la imprumuturi locale pe termen lung in valuta Ba1 (fata de Ba3) si la imprumuturi locale pe termen lung in lei Ba1 (fata de Ba3).

Ministrul de finante Ionut Popescu spune ca decizia MoodyA's "arata increderea mediului financiar extern in perspectivele pozitive ale economiei romanesti."

"Calificativele acordate Romaniei de agentiile de rating MoodyA's, Fitch si Standard&PoorA's, sprijinul UE si FMI reprezinta tot atatea semnale de incurajare si sustinere pentru masurile promovate de guvern in anul 2005A", a declarat ministrul Popescu.