Moneda nationala a pierdut aproape tot ce a castigat in 2007

Joi, 08 Noiembrie 2007, ora 22:45
859 citiri
Moneda nationala a pierdut aproape tot ce a castigat in 2007

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze fata de euro si ieri, astfel ca raportul de referinta anuntat de BNR a urcat la 3,4099 lei pentru un euro, cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lui ianuarie.Valoarea maxima atinsa de raportul de schimb anul acesta a fost de 3,4107 lei pentru un euro, in 26 ianuarie. Desi masura bancii centrale de crestere a dobanzii de politica monetara a avut ca efect secundar aprecierea cursului, revizuirea negativa de catre Standard&Poor's a perspectivei ratingului de tara acordat Romaniei (BBB-) a dinamitat moneda romaneasca. La aceasta au pus umarul, cred analistii, situatia politica instabila din tara si politicile macroeconomice lipsite de coerenta.

Piata de capital sufera de aceleasi "boli" ca si leul. Toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat ieri scaderi.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=312766/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.