Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii au pierdut in octombrie aproape 5.800 miliarde dolari

Investitorii au pierdut in octombrie aproape 5.800 miliarde dolari

Investitorii au pierdut in octombrie suma record de 5.790 miliarde dolari pe diferitele burse ale lumii, potrivit unui comunicat transmis de agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), citat de AFP.

"Ce obtinem adaugand nelinisti latente despre starea economiei si teama de o recesiune mondiala pe o piata deja devastata de problemele de creditare? Obtinem cea mai slaba luna pentru intreaga evolutie bursiera din toata istoria moderna", comenteaza analistul Howard Silverblatt de la agentia de rating.


Pierderile investitorilor inregistrasera deja un nivel record in septembrie, de 4.000 miliarde dolari, iar in ultimele 12 luni se ridica la 16.220 miliarde dolari.


Dintre cele 52 de burse ale caror evolutii au fost urmarite, piata de capital de la New York a fost una dintre cele care au rezistat cel mai bine si care a coborat in octombrie cu 18,04%.


"Intr-o anumita masura, asteptarile ridicate privind stagnarea cresterii economice americane au determinat un declin pe pietele mai importante din strainatate. Prin urmare, actiunile emise in SUA reprezinta 45,9% din totalul mondial, comparativ cu 40,5% la sfarsitul lui mai", mai spune Silverbraltt.


Potrivit S&P, actiunile de pe pietele emergente s-au depreciat in medie cu 27,54% in octombrie, cele din Ungaria afisand cea mai accentuata ieftinire, de 43,23%, in conditiile in care scaderea medie a fost de 19,90% pentru titlurile listate la bursele din tarile dezvoltate. Actiunile din Luxemburg s-au depreciat cu 43,17%, iar cele din Islanda, cu 42,84%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1079 ori