Increderea in economia europeana a atins un maximum al ultimilor 2 ani

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 16:07
1413 citiri
Increderea in economia europeana a atins un maximum al ultimilor 2 ani

Increderea in economia europeana a crescut la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani, iar rata somajului din Germania a scazut, in contextul in care revenirea economiei zonei euro se intensifica, in pofida crizei fiscale din Grecia, care se extinde in regiune, scrie Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Indicele increderii directorilor si consumatorilor in economia zonei euro a avansat in aprilie la 100,6 puncte, de la 97,9 puncte in martie, a anuntat joi Comisia Europeana. Nivelul a depasit estimarile analistilor, care se asteptau ca indicele sa avanseze la doar 99,4 puncte.

In Germania, cea mai mare economie din UE, numarul de someri a scazut in aprilie cu 68.000, la 3,29 milioane, declin de peste sapte ori mai mare decat prevedeau economistii.

Accelerarea cresterii economice mondiale duce la cresterea increderii in economie si la cresterea vanzarilor in cadrul companiilor.

Cu toate acestea, criza bugetara din Grecia risca deja sa afecteze revenirea economica.

Actiunile si obligatiunile din Europa s-au depreciat in aceasta saptamana, dupa ce Standard & Poor's a redus ratingurile Greciei, Portugaliei si Spaniei.

Cresterea increderii "contrasteaza puternic cu accentuarea temerilor referitoare la extinderea crizei din Grecia", a declarat Martin van Vliet, economist in cadrul ING Group.

"Cresterea economica din al doilea trimestru ar putea fi incurajatoare, insa, in contextul in care criza din Grecia da semne de extindere, perspectivele de revenire sunt din ce in ce mai nesigure", a mai spus el.

#incredere economie zona euro grecia criza , #stiri Standard Poor s