Fitch coboara ratingul Greciei la "CCC", cel mai mic nivel de pe glob

Joi, 14 Iulie 2011, ora 12:06
1030 citiri
Fitch coboara ratingul Greciei la "CCC", cel mai mic nivel de pe glob

Agentia de evaluare financiara Fitch apreciaza ca falimentul Greciei este o posibilitate reala si a retrogradat cu trei trepte ratingul statului elen, pana la cel mai mic nivel acordat vreunei tari, pe glob, de la "B+" la "CCC", transmite Mediafax.

Retrogradarea operata de Fitch reflecta "absenta unui nou program, finantat in intregime si credibil" al Fondului Monetar International si al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al agentiei, precum si "amplificarea incertitudinilor privind rolul creditorilor privati in orice viitoare finantare, ca si degradarea perspectivei macroenomice a Greciei".

Fitch este a treia agentie de evaluare care coboara ratingul Greciei - pe baza ingrijorarilor privind negocierile unui nou ajutor financiar si pierderile investitorilor - dupa Moody's, care a stabilit, pe 1 iunie, ratingul Caa1 pentru Grecia si Standard & Poor's, care a retrogradat tara, pe 13 iunie, la nivelul CCC.

Fondul Monetar International a aprobat saptamana trecuta deblocarea ultimei transe, in valoare de trei miliarde de euro, din imprumutul contractat de Grecia anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, #rating grecia, #retrogradare rating grecia, #faliment grecia , #stiri Standard Poor s