Dolarul canadian se apreciaza, ca urmare a discursului lui Bernanke

Sambata, 27 August 2011, ora 13:07
1602 citiri
Dolarul canadian se apreciaza, ca urmare a discursului lui Bernanke

Dolarul canadian a crescut pentru prima data in ultimele cinci saptamani, dupa ce seful Fed a declarat ca partenerul cel mai mare de tranzactii al canadei, SUA, nu este suficient de slabit pentru a necesita stimuli aditionali de urgenta.

Cursul valutar a accelerat in aceasta saptamana in raport cu dolarul american, in conditiile in care activele trezoreriei au avut de castigat pe urma comentariului facut de Bernanke, potrivit caruia economia SUA si-ar putea reveni in cea de-a doua jumatate a acestui an, informeaza Bloomberg.

PIB-ul Canadei a stagnat in cel de-al doilea trimestru, iar un raport guvernamental pe aceasta problema urmeaza sa fie emis saptamana viitoare.

"Activele au fost principalul catalizator pentru dolarul canadian", a declarat Michael Leavitt, broker la MF Global Canada in Montreal.

"Ma astept la aceeasi reactie in majoritatea zilelor din saptamana urmatoare, pana vom primi raportul pe PIB. Ne aflam intr-o stare de expectativa si nu este momentul sa facem incercari indraznete", a adaugat brokerul.

Cursul valutar al dolarului canadian s-a apreciat cu 0,9 procente pana la 98.14 centi pe dolar american, de la valoarea de 99.01 centi inregistrata pe 19 august.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 4,7 procente, iar indicele S&P/TSX a crescut si el cu 2,7%.

Livrarile de petrol din luna septembrie au castigat 4,1% pana la 85.60 dolari pe bariliu, la tranzactiile din New York. Produsele brute, inclusiv petrolul, insumeaza aproximativ jumatate din catigurile Canadei din export.

#dolar canadian, # dolar american, # curs sua, # petrol, # canada , #stiri Standard Poor s