Declinul Wall Street se accentueaza

Joi, 18 August 2011, ora 23:55
1428 citiri
Declinul Wall Street se accentueaza

Declinul indicilor de pe Wall Street s-a accentuat joi, iar euro este in scadere fata de dolar si francul elvetian, dupa publicarea unor date privind reducerea activitatilor de afaceri in centrul Statelor Unite, la cel mai redus nivel din martie 2009. 

La ora transmiterii stirii, indicele Dow Jones era in scadere cu 4,21%, Standard & Poor's 500 cu 4,56%, iar Nasdaq cu 5,04%,informeaza Mediafax.

Euro a atins un minim de 1,42866 dolari pe unitate pe platforma electronica EBS, fiind ulterior tranzactionat in scadere cu 0,9%, la 1,4289 dolari pe unitate.

Fata de moneda elvetiana, euro a coborat cu 1,3%, la 1,1257 franci pe unitate. Indicele privind activitatile de afaceri calculat de Rezerva Federala din Philadelphia a scazut la -30,7 puncte, de la 3,2 puncte in iulie.

Analistii anticipau ca indicele va urca la 3,7 puncte.

Date separate au aratat ca vanzarile de locuinte din SUA au scazut in mod neasteptat in iulie.

Alti factori care au influentat negativ bursele internationale sunt un anunt al Rezervei Federale (Fed) a statului american New York privind analizarea vulnerabilitatii subsidiarelor din SUA ale bancilor europene la o posibila escaladare a presiunilor financiare, revizuirea in scadere a estimarilor Morgan Stanley privind perspectivele economiei mondiale si cresterea peste asteptari a numarului de cereri pentru indemnizatii de somaj in SUA 

#wall street, # euro, # dolar, # franc elvetian , #stiri Standard Poor s