Criza datoriilor loveste fara mila euro

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 08:47
1445 citiri
Criza datoriilor loveste fara mila euro

Euro a avut cea mai mare depreciere fata de dolar din ultimul an ca urmare a spe­culatiilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea reduce dobanda pana la sfarsitul anului ca urmare a inrautatirii perspectivelor privind economia. Moneda unica a pierdut saptamana trecuta 3,9% fata de dolar, pana la o valoare de 1,3656 dolari.

Problemele cu care se confrunta Europa au apasat in continuare asupra monedei euro si a burselor, care au inregistrat inca o saptamana de scaderi, scrie Bloomberg.

Dupa ce germanul Juergen Stark a surprins investi­torii cu decizia de a demisiona din consiliul de conducere al BCE din cauza divergentelor de opinie privind programul de achizitii de obligatiuni emise de tarile cu probleme, bursele au avut din nou un final de saptamana dominat de scaderi puternice.

Indicele Stoxx Europe 600 a scazut cu 3,7%, pana la 224,59 puncte, fiind cu 23% sub varful atins la jumatatea lunii februarie. Toate cele 18 burse din Europa de Vest au scazut, cu exceptia celei elvetiene.

Astfel, indicele CAC 40 (Franta) a pierdut 5,5%, FTSE 100 (Marea Britanie) 1,5%, iar DAX (Germania) 6,3%.

Actiunile bancilor au fost in continuare cele mai afectate, Societe Generale scazand cu 21%, banca portugheza BCP cu 17%, iar Royal Bank of Scotland cu 13%.

In Statele Unite problemele din Europa au eclipsat planul in valoare de 450 de miliarde de dolari al presedintelui Barack Obama prin care intentioneaza sa reduca somajul. Indicele Dow Jones a pierdut 2,2%, iar Standard & Poor's 500 1,7%. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#actiuni, #criza datorii, #euro, #zona euro , #stiri Standard Poor s