Costul asigurarii datoriilor Greciei creste dupa anuntul Fitch

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 18:51
1041 citiri
Costul asigurarii datoriilor Greciei creste dupa anuntul Fitch

Costul asigurarii datoriilor Greciei, precum si ale altor tari europene, a crescut cupa ce Fitch a avertizat ca ar putea retrograda ratingul statului elen la nivelul junk, nerecomandat pentru investitii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

CDS-urile Greciei, instrumente de asigurare a datoriilor suverane, au urcat cu 0,165 puncte procentuale, la 9,86%, maximul ultimelor patru saptamani, potrivit companiei de analiza a datelor CMA.

Indicele Markit pentru CDS-urile datoriilor a 15 state a urcat cu 0,25 puncte, la 2,025%, depasind astfel un nivel record atins pe 30 noiembrie.

Fitch a avertizat marti ca ratingul Greciei ar putea fi revizuit la nivelul junk, in decurs de sase saptamani, dupa evaluarea sustenabilitatii fiscale.

Analiza Fitch se va concentra pe masurile de reducere a deficitului bugetar, pe perspectivele economice, precum si pe vointa politica si capacitatea statului elen de a aplica masurile de austeritate.

Moody's si Standard&Poor's au coborat deja ratingurile Greciei sub nivelul recomandat pentru investitii.

Contractele swap pentru Portugalia au urcat cu 0,09 puncte, la 4,92% cel mai ridicat nivel din aceasta luna, dupa ce Moody's a anuntat marti ca ar putea revizui in sens negativ ratingul tarii.

In cazul Irlandei, contractele au crescut cu 0,06 puncte, la 5,95%, pentru Italia cu 0,04 puncte, la 2,25%, iar in cazul Spaniei cu 0,45 puncte, la 3,45%, potrivit CMA. 

#asigurare, # datorii, # grecia, # fitch , #stiri Standard Poor s