Constelatie de investitori pentru Banca Moscovei

Miercuri, 23 August 2006, ora 05:08
1163 citiri

Autoritatile municipale ale Moscovei au obtinut niste parteneri excelenti pentru Banca Moscovei. In urma emisiunii suplimentare de obligatiuni, J.P. Morgan a devenit proprietarul a 2,2% din actiunile bancii, iar Bear Stearns, Goldman Sachs, ING Bank si alti investitori - pana la alte 1,7% din actiuni. Cu astfel de actionari, imaginea bancii va avea numai de castigat, crede cotidianul economic rus Vedomosti.Banca Moscovei a refuzat orice dialog cu presa pe marginea acestei plasari de actiuni. Nici reprezentantii autoritatilor municipale nu s-au lasat prinsi la telefon pentru declaratii. Dupa toate probabilitatile, ei au actionat in interesul clientilor, care cunosc aceasta banca, crede directorul conducerii 'private banking' de la Credit Suisse, Aleksei Rodzianko. Cumpararea de asemenea pachete de actiuni ale Bancii Moscovei nu constituie un pas spre un parteneriat strategic, ci este vorba de investitii de portofoliu, spune el.

Analistul Standard&Poor's, Ekaterina Trofimova, este convinsa ca, in curand, pe piata bancara rusa vor mai aparea astfel de afaceri. Deocamdata insa, paleta de optiuni este destul de redusa, arata vicepresedintele Bancii Comerciale a Moscovei, Ashat Sagdiev.

Sectorul bancar al Rusiei este acum in plina ascensiune, iar Banca Moscovei este interesanta inclusiv pentru ca, la o serie de indicatori, ea este comparabila cu Sberbank /casa de economii, echivalentul CEC/, mai ales pe piata moscovita, spune Sagdiev, citat de agentia 'Rusia la zi'.

Agentia Rompres

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...