Clinton, Bush si Gordon Brown, vinovati de criza economica

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 10:19
1507 citiri
Clinton, Bush si Gordon Brown, vinovati de criza economica

Bill Clinton, George W Bush si Gordon Brown sunt principalii trei politicieni care se fac vinovati de criza economica de la nivel global, potrivit unei analize date publicitatii in presa britanica.

Astfel, presedintele SUA din perioada 1992-2000 se face vinovat de faptul ca, in 1999, a abrogat Glass-Steagall Act, care a permis separarea totala intre bancile comerciale si banci de investitii, care investesc si-si asuma riscuri. Acesta a fost practiv punctul din care creditul subprime a inceput sa se dezvolte intr-un ritm alarmant, scriu jurnalistii de la The Guardian.

Sucesorului sau, George W. Bush, i se imputa faptul ca nu a adoptat masuri pentru a reglementa imprumuturile subprime. La randul sau, actualul premier englez, Gordon Brown, este acuzat ca a pus interesele celor din Citi-ul financiar londonez in fata altor sectoare ale economiei.

Dincolo de acesti politicini se mai fac vinovati Alan Greenspan - presedintele Fed intre 1987 si 2006; Mervyn King - guvernatorul bancii centrale a Angliei; Abi Cohen - analistul sef la Goldman Sachs; Kathleen Corbet - CEO al Standard & Poor's; Sir Fred Goodwin - fostul sef al RBS Bank; Chuck Prince - fostul presedinte al Citi sau Stan O'Neal - fostul sef al Merrill Lynch.

 

sursa: ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Clinton, # Bush, # Gordon Brown, # criza, # vinovati , #stiri Standard Poor s