Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB - Tranzactii de aproape 15 milioane euro cu obligatiuni ale Bancii Mondiale

BVB - Tranzactii de aproape 15 milioane euro cu obligatiuni ale Bancii Mondiale

Tranzactiile cu obligatiuni ale Bancii Mondiale /BM/ au totalizat 14,89 milioane de euro (50,565 milioane lei) in prima parte a sesiunii de tranzactionare de miercuri, la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/.

Potrivit site-ului BVB, au avut loc trei tranzactii cu 49.000 de obligatiuni. La ora 12,00, valoarea tranzactiilor cu actiuni se situa la 7,41 milioane euro.

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), divizie a Bancii Mondiale, a lansat pe piata romaneasca, in perioada 30 august -12 septembrie, o emisiune de obligatiuni denominate in moneda nationala, in valoare de 525 de milioane lei, intermediata de ABN Amro Bank si societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Aceste obligatiuni reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating maxim 'AAA' in Romania, sub legislatia si sistemele de decontare locale. Obligatiunile au o maturitate de trei ani, cu o dobanda de 6,5 la suta, care va fi platita semianual. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, 'AAA' de la agentia Standard & Poor's si 'Aaa' de la Moody's Investors Service.

Conform unor observatori ai pietei de capital, emisiunea reprezinta o oportunitate pentru investitorii locali de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung, avand in vedere in special dobanzile oferite de obligatiuni similare ca si maturitate pe pietele din regiune si perspectiva ratelor de dobanda pe termen scurt.

Obligatiunile au fost admise la tranzactionare, la BVB, la data de 19 octombrie 2006.

Saptamana trecuta, in sectorul obligatiunilor, la BVB s-a inregistrat o valoare totala a schimburilor de 14,6 milioane lei, pe obligatiunile Bancii Comerciale Carpatica, Bancii Mondiale si pe cele municipale Timisoara.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 673 ori