Bursele europene inchid pe verde, dupa doua sedinte consecutive de pierderi

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 09:49
1173 citiri
Bursele europene inchid pe verde, dupa doua sedinte consecutive de pierderi

Marile burse ale continentului au inchis in crestere sedinta de luni, intr-o saptamana care va fi mai scurta cu o zi, ca urmare a sarbatorilor de Craciun, aceasta perioada fiind in mod traditional pozitiva pentru piata, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Astfel, indicele FTSE-100, al bursei din Londra, a inchis in crestere cu 1,87%, pana la 5.293,99 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a urcat cu 1,70%, la 5.930,53 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a castigat 2,05%, la 3.872,06 puncte.

Titlurile din domeniul energetic au intregistrat printre cele mai mari cresteri, la bursele europene, ca urmare a scumpirii petrolului, pe masura ce frigul isi face simtita prezenta si de-o parte si de alta a Atlanticului.

La randul lor, bancile au recuperat o parte din pierderile inregistrate recent, potrivit Reuters.

Bursele americane inregistrau, de asemenea, cresteri pronuntate in jurul orei 19:30, ora Romaniei: Dow Jones avansa cu 1,10%, indicele compozit Nasdaq crestea cu 1,13%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 castiga 1,21%.

Bursele americane au debutat in aceasta saptamana "prise intre nevoia investitorilor de a-si restabili pozitiile privind optiunile (dupa ce multe au expirat vineri) si tendinta de crestere traditionala generata de sarbatori", a explicat Joseph Hargett de la Schaeffer's Investment Research.

Calendarul indicatorilor era gol, luni, dar saptamana va fi totusi marcata de publicarea unor rezultate importante, mai ales din sectorul imobiliar si al consumului din SUA.

O a treia estimare privind cresterea economiei americane este asteptata marti. Piata a reactionat, de altfel, la o noua achizitie, cea a fabricantului de produse de ingrijire si suplimente alimentare Chattem de catre grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis pentru 1,9 miliarde dolari, care a generat "al cincilea grup mondial de sanatate".

Titlurile Chattem au urcat cu 32,78% la 92,92 dolari. 

#burse, # europene, # sedinte, # pierderi , #stiri Standard Poor s