Bursele europene inchid pe rosu, afectate de vanzarile de case din SUA

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 09:52
1360 citiri
Bursele europene inchid pe rosu, afectate de vanzarile de case din SUA

Marile burse ale continentului au inchis sedinta de luni in scadere, dupa anuntarea datelor slabe despre vanzarile de case din Statele Unite, care au atras noi nelinisti cu privire la revenirea economiei, informeaza NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a inchis in scadere cu 0,81%, pana la 5.260,31 puncte, in timp ce indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a scazut cu 1,12%, la 5.695,32 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 1,02% pana la 3.781,85 puncte.

Vanzarile de case detinute anterior din SUA au scazut in cel mai rapid ritm in decembrie, cu toate ca preturile au crescut pentru prima oara dupa inceperea crizei in august 2007.

La randul lor, titlurile companiilor farmaceutice au inregistrat unele dintre cele mai mari deprecieri, printre acestea numarandu-se cele ale GlaxoSmithKline, Novartis, Roche si Sanofi-Aventis, care au inregistrat scaderi cuarinse intre 1 si 1,9%.

Bursele americane au deschis sedinta de luni in urcare, recuperand o parte din pierderile anterioare, dupa ce doi reprezentanti ai comisiei bancare a Senatului au anuntat ca sprijina reinnoirea mandatului lui Ben Bernanke la conducerea bancii centrale.

Astfel, in jurul orei 18:30, indicele Dow Jones castiga 0,25%, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, avansa cu 0,1%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 crestea cu 0,46%.

Doi membri ai comisiei bancare a Senatului american au anuntat ca sprijina reinnoirea mandatului lui Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve si s-au declarat increzatori in primirea unui nou mandat de catre acesta.

"Suntem foarte increzatori ca presedintele Fed, Ben Bernanke, va fi confirmat de Senat pentru un nou mandat", au declarat presedintele comisiei, democratul Christopher Dodd, si principalul reprezentant al republicanilor, Judd Gregg.

Votul Senatului parea nesigur la sfarsitul saptamanii, in conditiile in care doi senatori ce apartin majoritatii democrate, Barbara Boxer si Russ Feingold, au anuntat vineri ca nu sustin numirea lui Ben Bernanke pentru un nou mandat in fruntea bancii centrale.

Nesiguranta legata de acordarea lui Bernanke a unui nou mandat la conducerea Fed a contribuit la declinul burselor americane la finalul saptamanii trecute. 

#burse, #case, #europene, #sua, #vanzari , #stiri Standard Poor s