Bursele din SUA inchid indecis - 19 Februarie 2009

Joi, 19 Februarie 2009, ora 09:16
790 citiri
Bursele din SUA inchid indecis - 19 Februarie 2009

Bursele din Statele Unite americane inchid indecis sedinta de astazi, in contextul anuntului privind un nou plan de sustinere a sectorului imobiliar, scrie AFP.

 

 

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,04%, la 7.555,63 puncte, iar Nasdaq a scazut cu 0,14%, la 1.467,97 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,10%, la 788,42 puncte. Evolutia indecisa a celor trei indici vine in contexul in care presedintele Barack Obama a anuntat un plan ce depaseste 75 de miliarde dolari, menit sa-i sprijine pe proprietarii de case amenintati cu sechestrul.

"Datorita acestui plan, vom ajuta intre sapte si noua milioane de familii sa-si restructureze sau refinanteze ratele si sa evite confiscarea" locuintelor lor, va declara Obama intr-un discurs prevazut la Phoenix, in Arizona, o regiune deosebit de afectata de criza imobiliara.

Obama va apara necesitatea unor masuri anuntate tot ieri de guvernul sau: planul "va impiedica cele mai grave consecinte ale acestei crize sa faca ravagii si mai mari in economia" Statelor Unite, va spune Obama, potrivit textului acestui discurs, publicat de Casa Alba.

#burse, #capital, #sua, #investitori, #sector imobiliar , #stiri Standard Poor s