Bursele asiatice cresc, in ton cu tendinta yen-ului

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 08:35
1292 citiri
Bursele asiatice cresc, in ton cu tendinta yen-ului

Bursele asiatice au crescut dupa trei zile de scadere care au facut ca estimarile sa atinga cel mai mic nivel din 2008, iar pretul cuprului a crecut pentru prima data in ultimele cinci zile.

Dolarul australian a avut de castigat dupa ce economia a crescut mult mai rapid decat au prevazut specialistii, iar randamentul certificatelor de trezorerie cu maturitate la 10 ani au crescut cu peste 2 procente, potrivit Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a castigat 1.6 procente, la ora 12:36 in Tokyo. Contractele futures Standard & Poor's 500 au castigat 6%. Pretul cuprului a crescut cu 0.8 procente, iar pretul petrolului a crescut cu 0.4 procente.

Indicele dolarului a inregistrat cel mai mare avans din ultimele sase zile, dolarul australian a crescut cu 0.8 procente, dar si yen-ul a inregistrat cresteri.

Francul elvetian se tranzactiona cu 1.2051 pentru un euro, dupa ce a scazut cu aproape 9.9 procente ieri.

Randamentele contractelor de Trezorerie cu maturitate le 10 ani au crescut cu patru puncte de baza.

Evaluarile pentru indicele MSCI Asia Pacific au scazut pana la 11.7 puncte profit estimat, ieri, el mai mic nivel din noiembrie 2008, in contextul unei vanzari care a pierdut 2.5 trilioane de dolari din valoarea echitatilor globale din aceasta luna.

Rapoartele de astazi arata ca economia Australiei a crescut mai repede decat a fost anticipat, cu 1.2 procente in ultimul trimestru.

Federal Reserve isi va lansa Cartea Bej a Economiei SUA, care contine un studiu asupra conditiilor economice din ziua de astazi, iar maine presedintele Barack Obama se va adresa Congresului in ceea ce priveste planul sau de crestere a numarului de locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asia, #curs yen, #indici bursa, #pret cupru , #stiri Standard Poor s