Bursele asiatice au oscilat intre crestere si pierderi

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 09:23
1488 citiri
Bursele asiatice au oscilat intre crestere si pierderi

Bursele din Asia au oscilat intre castiguri si pierderi, marcate de scaderea pietei muncii in Australia, de ingrijorarile privind scaderea vanzarilor de actiuni, dar si de raportul ca arata ca ratele de interes ale Chinei ar putea creste pe urma speculatiilor ca SUA va actiona pentru stimularea cresterii economice.

Samsung Electronics, care se bazeaza pe America drept cea de-a doua piata de desfacere ca dimensiuni, a crescut cu 1.6% in Seoul, potrivit Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0.1 puncte pana la 121.56 de puncte pe bursa din Tokyo, dupa ce a oscilat intre o crestere de 0.9 procente si o pierdere de 0.2 procente. Indicele a scazut cu 8.6 procente luna trecuta, inregistrand cea mai mare scadere din mai 2010 pana acum, in contextul ingrijorarilor privind cresterea economica globala care ar putea incetini din cauza raspandirii crizei datoriilor suverane din Europa si dupa ce Standard & Poor's a scazut ratingul SUA.

Indicele Nikkei 226 din Japonia a crescut cu 0,1%.

Indicele S&P/ASX 200 din Australia a scazut cu 0.2% dupa ce un birou de statisca a aratat ca angajatorii au renuntat neasteptat la angajati, a doua luna la rand, in august.

Indicelel Hang Seng din Hong Kong a scazut cu 0.8%.

Indicele Kospi din Coreea de Sud a oscilat intre castiguri de 1.3 procente si pierderi de 0.4%, dupa ce Banca Centrala a amanat costurile de imprumut.

Indicele Ho Chi Minh din Vietnam a crescut cu 2.1%, inregistrand cea mai mare crestere dintre indicii de referinta regionali. Indicele a crescut pentru a 10-a zi la rand, marcand cea mai lunga crestere in line din august 2008.

Contractele futures pentru indicele S&P500 a scazut cu 0.3% astazi. Pe bursa din New York, indicele a crescut cu 2.9 procente ieri, cand presedintele Barack Obama urma sa prezinte astazi un program de 300 de miliarde de dolari in reduceri de taxe, cheltuieli de infrastructura sau ajutoare directe pentru setate si guverne locale pentru a spori cresterea numarului de locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#bursa, #burse asiatice, #indici asia , #stiri Standard Poor s