Bursele asiatice au inregistrat prima crestere din ultimele zile

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 09:55
1358 citiri
Bursele asiatice au inregistrat prima crestere din ultimele zile

Bursele asiaticie si-au revenit de la un minim al ultimelor 16 luni, dupa doua zile de castiguri pe pietele americane. Pretul cuprului a inregistrat o scadere pentru a saptea zi la rand, in conditiile in care guvernele europene si-au sporit eforturile pentru a controla criza datoriilor suverane din regiune. Dolarul si yenul s-au depreciat.

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 3% in jurul orei 12:36 in Tokyo, prima crestere din patru zile. Contractele futures Standard & Poor's 500 au urcat cu 0.4%, informeaza Bloomberg.

Pretul cuprului a crescut cu 1% in Londra, iar petrolul a crescut cu 2.2 procente in New York.

Euro si-a recuperat pierderile in fata yenului si a crescut cu 1 procent pana la 1.3547. Moneda sud-coreeana won a crescut de la aproape minimul ultimului an.

Aproximativ 14 actiuni au urcat la fiecare actiune care a cazut in indicele MSCI Asia Pacific. Indicele a inchis la cel mai mic nivel din mai 2010 pana acum, ieri, cand aprecierea a fost de aproximativ 11 ori mai mica decat castigurile estimate.

Indicele japonez Nikkei 225 a mai adaugat 1.8 procente, indicele Kospi din Coreea de Sud a crescut cu 4.2 procente, iar indicele australian S&P/ASX 200 a crescut ci 3.1 procente.

Pietele financiare filipineze au fost inchise din cauza taifunului Nesat
.

Indicele pietelor financiare regionale de pe MSCI a crescut cu 3.4 procente, prima apreciere din ultimele sapte zile.

Industrial & Commercial Bank of China, cel mai mare creditor din lume dupa valoarea de piata, a crescut cu 5.7 procente in Hong Kong, revenindu-si de la cel mai mic nivel din martie 2009 pana acum.

Indicele S&P 500 a crescut cu 2.3 procente ieri, cea mai mare crestere din 7 septembrie pana acum.

Berkshire Hathaway a crescut ieri, dupa ce miliardarul Warren Buffett a declarat ca are in plan o reachizitie de actiuni de tip buyback.

#burse asiatice, # crestere burse asia, # burse , #stiri Standard Poor s