Bursele arabe, in scadere dupa reducerea ratingului SUA

Duminica, 07 August 2011, ora 22:18
1273 citiri
Bursele arabe, in scadere dupa reducerea ratingului SUA

Bursele arabe au urmat trendul burselor americane si au inregistrat o scadere puternica sambata si duminica, din cauza temerilor privind situatia economica globala, dupa ce agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a redus pentru prima data ratingul Statelor Unite sub nivelul de top AAA, potrivit Mediafax. 

Indicele Tadawul al bursei din Arabia Saudita a coborat sambata cu 5,5%, cea mai accentuata scadere de la 1 martie, iar indicele DFM General al pietei din Dubai a pierdut duminica 5,2%, cea mai slaba sedinta din ianuarie. 

Pietele din regiune sunt afectate de sentimentul negativ propagat pe plan mondial de evenimentele din Statele Unite, dar si de performantele slabe de sambata ale bursei saudite, potrivit unui analist din Dubai.

Bursa de la New York a avut cea mai slaba saptamana din ultimele 32 de luni, in timp ce pietele europene au inregistrat cele mai mari scaderi din noiembrie 2008. Indicele S&P 500 al bursei de la New York a pierdut 7,2%, iar Stoxx 600 Europe a cazut cu 9,9%. 

Pretul petrolului s-a retras cu 9,2%, la 86,88 dolari pe baril pentru piata americana.

Traderii sauditi sustin ca bursa locala a reactionat mai mult la prabusirea burselor si pietelor de marfuri din intreaga lume in cursul saptamanii, decizia S&P privind ratingul SUA avand un impact mai redus, deoarece a fost anticipata de multi investitori. 

#burse arabe, #rating sua, #economie sua, #burse americane, #prabusire burse , #stiri Standard Poor s