Bursele americane au deschis indecis

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 18:13
1134 citiri
Bursele americane au deschis indecis

Bursele americane au deschis sedinta de vineri fara o directie clara, pe fondul publicarii raportului despre evolutia PIB-ului in primul trimestru, care a crescut sub asteptarile analistilor, precum si in asteptarea indicelui increderii consumatorilor pe luna iunie, informeaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones scadea cu 0,04%, la 10.148,95 puncte, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, pierdea 0,04%, la 2.216,50 puncte.

In schimb, indicele extins Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,01%, la 1.073,78 puncte.

Economia Statelor Unite a crescut cu 2,7% in ritm anual in primul trimestru, sub asteptarile analistilor, ceea ce inseamna o scadere a castigurilor provenite din cheltuielile consumatorilor si un deficit comercial mai mare.

Cresterea revizuita a produsului intern brut al Statelor Unite a fost mai mica decat media previziunilor economistilor intervievati de Bloomberg News si sub estimarile anterioare, care prevedeau o crestere a PIB-ului de 3% in primul trimestru. 

In schimb, profiturile corporatiilor au crescut peste estimarile analistilor, conform raportului publicat vineri de Departamentul de Comert al SUA.

Datele publicate vineri la Washington releva o dependenta crescuta a economiei Statelor Unite, afectata de scaderea cererii din partea consumatorilor si a mediului de afaceri, ce a urmat declansarii crizei datoriilor publice din Europa.

Somajul, impreuna cu turbulentele de pe pietele financiare si lipsa inflatiei sunt principalele motive pentru care Rezerva Federala a impus o politica a mentinerii dobanzii de referinta la un nivel scazut.

"Este vorba de o revenire economica moderata", a declarat Jay Feldman, economist in cadrul Credit Suisse din New York, unul dintre specialistii care a prevazut revizuirea in scadere a cresterii economice pe primul trimestru.

Cheltuielile consumatorilor "nu cresc la fel de rapid ca in cazul fostelor relansari ale economiei", a adaugat Feldman.

In acelasi timp, dolarul s-a apreciat usor in fata monedei unice vineri, in asteptarea summit-urilor G8 si G-20 de la Toronto, unde se vor discuta probleme legate de cresterea economica, luand in calcul situatia tarilor europene cu deficite bugetare mari, informeaza Marketwatch.

Euro era cifrat vineri pe pietele americane la 1,2308 dolari, fata de 1,2333 dolari, in ziua precedenta.

In Europa, indicii principalelor burse erau pe rosu in jurul orei 16:40, ora Romaniei, astfel: FTSE 100, al pietei londoneze, pierdea 0,36%, la 5.082,07 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, scadea cu 0,59%, la 6.079,48 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 0,88% la 3.524,05 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #americane, #sedinta, #indici, #actiuni, #cotatii , #stiri Standard Poor s